Kyläraitti nousee Hämeenpuistoon myös ensi kesänä

Kyläraitti nousee Hämeenpuistoon myös ensi kesänä

Kiittävää palautetta niin kyliltä kuin kävijöiltäkin viime kesänä saanut Hämeenpuiston Kyläraitti saa jatkoa. Ystäväkylä-hanke päättyy ja Kyläraitti toteutetaan nyt ilman hankerahaa mutta Pirkanmaan Osuuskauppa ja LähiTapiola Pirkanmaa lähtivät tänäkin vuonna tapahtuman pääyhteistyökumppaneiksi, ja sen turvin pääsimme aloittamaan järjestelyt. Ja Marja Pirkan kyliltä antaa jälleen erittäin tärkeää viestintä- ja järjestelyapua.

Päivämääräksi valikoitui lauantai 7.6.2014, palautteen perusteella lyhensimme tapahtuman kestoa, se on nyt 10.00-16.00. Päivä on osa Vihreän viikon huipentavaa Perhepäivää, jolloin kaupungilla tapahtuu myös paljon muuta mukavaa.

Tapahtuma tuo viime vuoden tapaan kylät kaupungin keskustaan. Kantavana teemana ovat aito paikallisuus ja maakunnan lähituotteet. Kylille tapahtuma tarjoaa oivan mahdollisuuden esitellä kaupunkilaisille oman alueen tekemistä, asumista, kulttuuria, kesätapahtumia ja muita omia erikoisuuksia. Paikallisia pienyrittäjiä toivotaan jälleen osallistumaan tapahtumaan osana kylien pisteitä, näin he tuovat oman lisänsä pisteiden omaleimaiseen ilmeeseen.

Pisteillä saa siis vapaasti myydä pienyrittäjien tuotteita, käsitöitä, lähiruokaa jne., viime vuoden tapaan. Lisäksi kannustamme ideoimaan ja tuomaan pisteille kaikenlaista toimintaa, pelejä, leikkejä, kisailuja, eläimiä tai mitä vain keksittekin, hyvän maun, yleisen turvallisuuden ja Suomen lain rajoissa.

Toivomme, että saman kunnan alueelta halukkaat kylät tulisivat kimpassa yhteisen pisteen alle. Tästä oli hyviä kokemuksia viime vuodelta, se tekee pisteistä näyttävämpiä ja avaa myös kävijöille että mistä päin Pirkanmaata kylät ja yrittäjät ovat. Myös telttojen ja muun pisteen rekvisiitan järjestämisessä yhteistyö on voimaa.

Eli vaikka talvi on vasta saatu alkuun, niin toivoisin kyliä ilmoittamaan minulle mahdollisimman pian kiinnostuksenne osallistumiseen. Laittakaa ystävällisesti sähköpostilla allekirjoittaneelle:

  • Yhteyshenkilö yhteystietoineen
  • Kylän/kylien nimet (näitä voi muuttaa ja täydentää myöhemmin)

Tämä ei vielä sido teitä mihinkään mutta auttaa meitä tapahtuman järjestelyissä. Laitan lisätietoa järjestelyjen etenemisestä ja pyydän tarkempia tietoja kevään edetessä.

Etukäteiskiitoksin,

Matti Pollari Hämeenpuiston Kyläraitti / Ekokumppanit Oy

matti.pollari@tampere.fi

Lopuksi muutama asiaa käytännön järjestelyistä:

Pirkanmaan Osuuskaupan ja LähiTapiolan tuesta huolimatta tarvitsemme vielä lisärahoitus tapahtuman järjestelykulujen kattamiseen. Emme halua kuitenkaan kyliltä tai pienyrittäjiltä alkaa osallistumismaksuja keräämään. Tarkoituksemme on hakea kylien pisteille omat sponsoriyritykset, ensisijaisesti jokin isompi yritys/yrityksiä kylien omista kotikunnista. Myös tästä syystä toivomme kylien tulevan yhdessä yhteisen pisteen alle. Näin yritykset pääsevät tukemaan paikallistoimintaa ja pienyrittäjyyttä, ja saavat myös näkyvyyttä itse tapahtumassa.

Lisäksi rahoituksen pienentyminen tuo muutaman muutoksen toteutukseen:

  • Tapahtumateltta jää pois. Alue vapautuu näytteilleasettajien käyttöön.
  • Emme pysty tarjoamaan kylille telttoja pisteille vaan kylien on tuotava ne itse. Voimme kuitenkin auttaa tarvittaessa niiden hankkimisessa.
  • Emme järjestä yövartiointia, joten tapahtuma-alueen pystytys aamulla klo 7.00 alkaen ja purku heti tapahtuman päätyttyä

Positiivisena muutoksena, että sähköä on nyt saatavilla myös Hämeenkadun eteläpuoleiseen osaan tapahtuma-aluetta.