A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/moreenia/public_html/ystavakyla.fi/lahiruokasafari/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

Safaribussi · Moro-lehden ja Ystäväkylän Lähiruokasafari

Moron Safaribussi
Lähiruokasafari 24.8.2013

Bussiretken ohjelma

Moron Safaribussi kiertelee tällä kertaa Hämeenkyrössä.

Kahvitus Einolan tilalla Ystäväkylän puolesta ja Hämeenkyrön yrityspalvelujen tarjoama kotiruokalounas Kylätoimintakeskus Heiskalla. Retken kesto on noin 8 tuntia, joten aivan pienimpien lasten kanssa retkelle oman harkinnan mukaan. Maastokäynneistä johtuen retki ei sovellu liikuntaesteisille.

 • Lähtö Tampereelta klo 10.00

  Bussi lähtee Keskustorin Vanhalta Kirkolta. Mukana bussissa Ystäväkylän safariemännät Kirsi Westergård Ja Tiina Pitkänen sekä paikallisena oppaana Jouko Hannu Hämeenkyröstä.

 • Einolan tila klo 10.45–11.45

  Einolan vanhalla sukutilalla on jo 1500-luvulla hoidettu karjaa ja viljelty peltoja. Pihapiirissä tulijaa ovat vastassa monet hauskat kotieläimet. Hevosten ja lampaiden lisäksi navetassa on komeaa suomenmestarikarjaa. Nykyisin se on Pirkanmaan tuottoisin maitotila. Emäntä on kattanut safarilaisille kahvipöydän perinteisin maalaisherkuin, tarjolla muun muassa kotijuustoa ja "uunijussia" ternimaidosta. Piippolan vaarikin olisi viihtynyt Einolassa!

  www.einolantila.fi

 • Tättälän tila klo 12.00-12.45

  Tättälässä safarilaisille tilaesittely luomutuotannosta ja tilan liitännäistoimista. (ja tutustuminen kynttiläpajaan). Tilapuodissa on myynnissä tilan viljatuotteita jauhoina, ryyneinä ja hiutaleina sekä käsintehtyjä kynttilöitä ja tekstiilituotteita. Perinteikäs Tättälän tila sijaitsee keskellä kauneinta hämeenkyröläistä kansallismaisemaa. Tila edustaa juurevasti esi-isien työhön pohjaavaa talonpoikais-kulttuuria ja nykypäivää.

  www.tattala.fi

 • Frantsilan Luomuyrttitila ja Hyvän Olon Keskus klo 13.00-13.45

  Frantsila luomuyrttitilalla pääsemme opastetulle käynnille tilan yrittipelloille. Frantsilan luomuyrttituotteet tunnetaan nykyisin Japania myöten. Suomalaisen kansanlääkinnän ja nykytutkimuksen yhdistelmällä Frantsilassa on 30 vuoden aikana kehitetty yli kaksisataa erilaista luomuyrttituotetta itsehoitoon yrttiteestä luonnonkosmetiikkaan. Idyllisissä tilan rakennuksissa toimii Frantsilan Hyvän Olon Keskus, jossa voi nauttia luontaishoitolomista ja erilaisista yrtti- ym. kursseista sekä TYKY- ja TYHY-päivistä.

  http://www.frantsila.com/frantsilan-luomuyrttitila

 • Kylätoimintakeskus Heiska klo 14.00-15.00 (lounas) ja
  Frantsilan Kehäkukka klo 15.05-15.45 (yrttipuoti ja käsityöläisten puodit, ostokset)

  Heiskalla nautitaan Hämeenkyrön Yrityspalvelujen tarjoama herkullinen kotiruokalounas. Lounaan jälkeen jatketaan Pappilanjoen rannalla sijaitsevaan Kehäkukkaan, jonka puodista voi ostaa luontaistuotetuliaisia kotiinviemisiksi. Vuonna 1875 rakennetussa koulurakennuksessa toimii nykyisin viehättävä kahvila sekä talonpoikaistyyliin sisustettu kasvisravintola. Kesäkuukausina pihapiirissä on lisäksi 300 yrtin näytepuutarha, maalais- ja käsityöpuoteja sekä m/s Purimo-laivan kotisatama.

  www.heiskary.fi
  www.frantsila.com/kehakukka
  www.purimo.net

 • Ylirautian ja Yrjölän marjatilat klo 16.00-17.00

  Pirkanmaan vuoden kyläksi 2010 valitun Mahnalan sydämessä sijaitsevat Ylirautian marjatila ja Yrjölän Marjatila. Ohjelmassa tilaesittelyt ja sadonkorjuuta; itsepoimintaa ja suoramyyntiä. Safariporukka voidaan kuljettaa tilalta toiselle suoraan peltojen poikki ja voivat jalkautua noutotilojen pelloille. Yrjölän tilalla lisäksi lampaita ja tilamyymälä Puimasuulin kahvilassa suussa sulavana kesähittinä itsetehty italialaisen perinteen mukainen mansikkapehmis.

  Paikalla myös Kukkamäen kuttutilan emäntä Susan Mäkipää sekä Suojärven Suklaatila esittelemässä ja myymässä maistuvia tuotteitaan.

  www.mahnala.com

 • Paluu Tampereelle klo 17.45