Aihearkisto: Ajankohtaista

Katseet lähelle!

Parivuotinen taival Ystäväkylän parissa on nyt päättynyt, haluamme kiittää vielä kerran lämpimästi kaikkia toimintaan osallistuneita ja toteutuksessa auttaneita!

Hankkeen loppujulkaisu Katse lähelle esittelee hankkeen toimintaa ja onnistuneimpia konsepteja, kannattaa tutustua täällä!

Kaiken kaikkiaan hankkeen isommat tapahtumat ja kampanjat sekä asukastoimijoiden välinen maaseudun ja kaupungin vuorovaikutusta edistänyt ystäväkylätoiminta keräsivät noin 13 500 osallistujaa.

Parhaita onnistumisia  olivat pirkanmaalaista paikallisteatteriosaamista esitelleet Lähiteatteria ja Lähiherkkuja –näytökset, paikallisyhdistysten toimintaa tukenut Lähivastuukampanja, hankkeen päätapahtumana toiminut kylät kaupungin keskustaan tuonut Hämeenpuiston Kyläraitti […]

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Ystäväkylän joulukorttikampanjan palkinnot arvottu

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Ystäväkylän sähköisen joulukorttipalvelun bonuksena arvotut Pirkanmaan Osuuskaupan ja LähiTapiolan tarjoamat jouluyllätykset oivat löytäneet saajansa. Joulupukki muistaa vielä näin jälkijunassa seuraavia henkilöitä:

S-ryhmän 20 € lahjakortti

Seppo Pohjaväre, Reijo Kahelin, Sami Kurkela, Kirsi Toskala, Jorma Pihlajamäki

LähiTapiolan turvallisuustuotepaketti (sis. sammutuspeite ja palovaroitin)

Janne Murtonen, Ritva Pihlaja, Vappu Laaksonen, Satu Karvinen, Anne Qwick

Kiitos vielä kaikille kortteja lähettäneille ja menestyksellistä vuotta 2014 kaikille!

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Lähetä sähköiset jouluterveiset Ystäväkylän eJoulukortilla

Ystäväkylän eJoulukortti tarjoaa nyt mahdollisuuden lähettää ekologisen joulutervehdyksen ystäville, tuttaville, amerikansukulaisille tai vaikka kylän miehille. Voit valita mieleisesi kuvan joko omalta kylältä tai muista paikallisista maisemista ja kirjoittaa siihen omat jouluterveisesi vastaanottajalle, sitten vain kortti eteenpäin!

Tutustu palveluun ja lähetä joulutervehdys täällä: https://www.ystavakyla.fi/ystavakyla.fi/ecard/uusi

Sekä kortin vastaanottajien että lähettäjien kesken arvotaan 5 kpl Pirkanmaan Osuuskaupan lahjakortteja ja 5 kpl LähiTapiolan tarjoamia sammutuspeitteen ja palovaroittimen sisältäviä turvallisuuspaketteja. Voittajat selviävät 7.1.2014 eli pieni yllätysjoululahja voi odottaa vielä […]

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Lähiruokasafari ja Hämeenpuiston Kyläraitti paikallistalouden edistäjinä

Hankkeemme keskeisenä tavoitteena on ollut tuoda läheltä löytyvät arvokkaat asiat yhä useamman tietoisuuteen ja lisätä näin lähialueiden palvelutarjonnan hyödyntämistä. Tätä tavoitetta olemme edistäneet onnistuneesti luomalla aivan uudenlaisia konsepteja ja tapahtumia. Syystuulen tuivertaessa ja varistaessa  puiden lehtiä on mukava luoda katsaus kesän lämpöön.

Kesäkuun toisena lauantaina järjestimme Tampereella Hämeenpuiston Kyläraitti -tapahtuman, jonka pääosassa olivat Pirkanmaan kylät sekä kyliltä löytyvät asukastoimijat ja pienyrittäjät. Elokuussa järjestimme Lähiruokasafarin, jossa kuluttajat kiersivät paikallisia maatiloja ja lähiruokapuoteja tutustuen lähimakujen maailmaan. Mitä näistä tapahtumista jäi käteen?

Hämeenpuiston Kyläraitti toi […]

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Lähivastuukampanjan kuulumiset kesältä 2013

Raudanmaalla nuoret pääsivät työn makuun

Raudanmaan Nuorisoseura Kangasalla ehti kesän aikana vetää todella monenlaista toimintaa. Kesä avattiin lasten ja nuorten kulttuuriviikolla 3.-8.6. Se sisälsi kaiken kaikkiaan 12 toimintapajaa ja päätöskahvilan, jossa esiteltiin viikon aikana tehtyjä töitä ja opittuja taitoja vanhemmille ja isovanhemmille. Lisäksi päättäjäisissä lanseerattiin NS-leivos, jonka toteutti 19-vuotias kondiittori. Kulttuuriviikon 17-vuotias koordinaattori ja dokumentoija palkattiin Lähivastuukampanjan toimintatonnin avulla. Tonnin turvin saatiin lisäksi palkattua kaksi nuorta poikaa ohjaamaan lapsille pallokerhoa kerran viikossa kesä-heinäkuun ajaksi.

Kulttuuriviikolla päästiin tekemään ja touhuamaan kaikenlaista hienoa […]

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Lähiruokasafari 2013

Moron ja Ystäväkylän Lähiruokasafari tulee taas Lauantaina 24.8.2013

Parikymmentä pirkanmaalaista lähiruokatuottajaa avaa safarilauantaina veräjänsä vierailijoille. Safarikohteilla voit törmätä vaikkapa viidakkokurkkuun, ylämaankarjaan tai luomukukkoon, maistella monenmoisia lähiherkkuja ja ostaa niitä talven varalle tai vaikka matkaevääksi.

Safarikartta julkaistaan Morossa 22.8., ota talteen ja suunnittele oma koko perheen Safariseikkailu.

Lisätietoa:
www.ystavakyla.fi/lahiruokasafari
moro.aamulehti.fi

Myös Moron oma Safaribussi kiertää Safaripäivänä Hämeenkyrössä. Bussiretkelle on arvottu mukaan bussilastillinen onnekkaita ja voitoista on ilmoitettu asianosaisille.

Lähiruokasafari 2013 järjestetään yhteistyössä Moron, Hämeenkyrön Yrityspalvelujen ja Kyrön Kylät ry:n kanssa.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Tule Hämeenpuiston Kyläraitti -tapahtumaan lauantaina 8.6.

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Lähikokkisodan apukokkien haku käynnissä, ilmoittaudu mukaan!

Hääriikö kotikeittössä oma juniorimestarikokki? Nyt on mahdollisuus päästä näyttämään kyntensä huippukokkien rinnalla, sillä Moron sivuilla haetaan parhaillaan apukokkeja Hella & Huoneen Arto Rastaan sekä Ravinteli Berthan Mika Roiton joukkueisiin Hämeenpuiston Kyläraitti -tapahtumassa käytävään Lähikokkisotaan Jos padat ja pöperöt syntyvät kädenkäänteessä ja leikkimielinen kisailu kiinnostaa niin nyt kannattaa laittaa hakemus pikaisesti menemään!

http://moro.aamulehti.fi/2013/05/20/kokkisotaan-haetaan-nuoria-apukokkeja-ilmoittaudu-mukaan/

Joukkueiden suorituksia kommentoi arvovaltainen raati, jossa tiukan leikkimielistä palautetta antavat Panimoravintola Plevnan kokki Jaakko Rautio, Pirkanmaan Osuuskaupan valikoimapäällikkö Jenni Keskinen, Parasta Pöytään Pirkanmaalta- hankkeen Eeva Ylinen […]

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Lähivastuukampanjan toimintatonnin saajat valittu!

Ystäväkylä-hankkeen Lähivastuukampanja haki Pirkanmaan maaseudun paikallisyhdistyksiltä ehdotuksia, miten he parhaiten käyttäisivät tuhat euroa oman kylän yhteiseen tekemiseen ja erityisesti nuorten osallistamiseen ja akttivointiin. Toimintarahaa oli jaossa kolmelle parhaalle ehdotukselle.

Kampanja keräsi kaiken kaikkiaan huikeat yli 40 ideaa toimintatonnin käyttöön ensi kesäksi. Ystäväkylän, Pirkanmaan Osuuskaupan ja LähiTapiolan edustajien muodostaman valintaraadin tehtävä ei ollut helppo mutta lopulta avustuksen saajiksi valikoituivat Kangasalan Raudanmaan Nuorisoseuran ideoima Kesätöitä nuorille omalta kylältä, Hämeenkyrön 4H-yhdistyksen lapsille suunnattu Kesän puuhapaja sekä Mänttä-Vilppulan Kolhon kyläyhdistyksen vetämä, nuorten itse ideoima Tyttöjen […]

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti

Lähivastuukampanja tarjoaa tonneja kyläyhdistyksille

Löytyykö kylältänne lennokkaita visioita ja tekemisen tarmoa mutta rahaa uupuu ja toteutus tyssää? Laittaisiko tuhat euroa byrokratiavapaata toimintarahaa rattaat rullaamaan?

Ystäväkylän ja hankkeen yhteistyökumppanien yhteinen Lähivastuukampanja tarjoaa ensi kesäksi 3 x 1 000 € toimintarahaa Pirkanmaan maaseudun kyläyhdistyksille ja muille paikallisyhdistyksille näiden itse ideoimaan ja toteuttamaan pienimuotoiseen paikalliseen toimintaan. Nyt kannattaa laittaa ideariihi roihuamaan ja miettiä mitä kaikkea tonnilla voisi ensi kesänä saada aikaan!

Käyttökohde voi olla esimerkiksi kesäkioskin starttiraha, yhteisen tilan kunnostamistalkoot, omat festarit tai vaikka koko kylän digitukikurssi. Ensisijaisesti tavoitteena […]

Kategoriat: Ajankohtaista, Blogi | Jätä kommentti