Kalkkulaiset perennanvaihtotapahtumassa ja peräkonttikirpputorilla Siurossa

Sunnuntaina 6.5. tamperelaiset Kalkun omakotiyhdistys ja perhekahvila lähtivät Ekokumppaneiden Ystäväkylä-hankkeen matkassa Nokian Siuroon.  Päivän ohjelmaan kuului osallistuminen perennanvaihtotapahtumaan ja peräkonttikirpputorille sekä vierailu paikallisessa osto- ja myyntiliikkeessä. Koollekutsuvana tahoina toimivat Siuron koulun vanhempainyhdistys ja Kuloveden kylät ry. Keskustelua päivän aikana herättivät muun muassa koulujen keskittämiset.  Koulujen ja ryhmäkokojen suurentuminen tuntuu olevan arkipäivää niin Nokian kylissä kuin Tampereen kaupunkialueillakin.

Kalkkulaiset kiittelivät tapahtuman tunnelmaa erinomaiseksi. Retkelle osallistunut Sanna Pikku-Pyhältö toi perennanvaihtotapahtumaan kultapallon taimen. Pihamaalta löytyy vanhoja perinnekasveja, sillä samaa taloa ovat asuttaneet aiemmin jo Pikku-Pyhällön isovanhemmat. Hän piti Ystäväkylä-hanketta mainiona tapana kehittää maaseudun ja kaupungin välistä vuorovaikutusta.

-Lähdin mukaan, sillä Siuron tapahtuma kuulosti hauskalta ja houkuttelevalta. On mukava ajatus, että kylä- ja kaupunginosa-aktiivit voisivat olla yhteyksissä toisiinsa. Yhdistyksillä on kuitenkin usein samankaltaista toimintaa. Maaseudun ja kaupungin välisen vuorovaikutuksen lisääntyminen vaatii kohtaamisia, puolin ja toisin järjestettäviä vierailuja ja tapahtumia.

Paluumatkalla kalkkulaiset innostuivat ideoimaan peräkonttikirppistä omaankin kesäjuhlaansa, joka järjestetään lauantaina 18.8. Kalkkulaiset toivottivat tapahtumaan tervetulleeksi myös Kuloveden kylät ja Siuron koulun vanhempainkotiyhdistyksen. Myös perennanvaihtotapahtuman Pikku-Pyhältö näki erinomaisena uutena toimintamuotona Kalkkuun. Tätä kautta nuoret saisivat vanhemmilta arvokasta perennatietoutta.

 

Kategoria(t): Blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.