Mansikkapaikka Eräjärvellä

Raikkaat kevättuulet kääntyivät kesän lämmöksi kun bussilastillinen Kansalaistalo Mansikkapaikan väkeä vieraili Ystäväkylä-hankkeen matkassa Oriveden Eräjärvellä tiistaina 22.5.

Eräjärvi-kierros aloitettiin Luontokoulu Tikankontista , joka toimii maaseutumatkailuun keskittyneen Einon Pirtin yhteydessä kauniin  Längelmäveden rannalla. Luontokoulun opettaja Aulikki Laine oli tuonut paikalle ponin, pupuja, kanan ja kukon sekä koiran. Lapset ja aikuisetkin pääsivät hoitamaan eläimiä ja miettimään mitä kukin eläinlaji syö. Esimerkiksi kanoille kaikkein ravinteikkainta herkkua ovat kastemadot. Aulikki Laineen asiantuntevassa opastuksessa aivan pienimmätkin pääsivät kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässään talutusratsastusta.

Einon Pirtin upeasti remontoidussa, vanhassa kivinavetassa nautitun luomulounaan jälkeen mansikkapaikkalaiset jatkoivat matkaansa Eräjärven kirkonkylälle. Kylänraitilla retkeläiset otti vastaan Eräjärven kehittämisyhdistys ry, jonka kylätoimiston yhteydestä löytyy muun muassa kyläapteekki ja asiamiesposti. Toimistonhoitaja Ulla Raita-Aho kertoi vankalla kokemuksellaan kylästä ja sen kehittämiseksi tehdystä työstä. Kylän esittelyn ohessa kiinnostuneet tutustuivat Tarmo Grönqvistin johdolla Eräjärvi-Seuran ylläpitämään Eräjärven kivimuseoon , josta löytyi vaikuttava valikoima ulkomaisia ja kotimaisia kivilajeja.

Lentävänniemeen palasi tyytyväinen porukka retkeläisiä, joista pienimmät nukahtivat onnellisesti jo hyvissä ajoin ennen retken päättymistä.

Kategoria(t): Blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.