Epilä-Seuran ja Kurpitsatalon vastavierailu Luopioisiin

 

Mikkolan Navetan Seppo Kääriäinen toivottaa vierailijat tervetulleiksi

Kaunis syyspäivä alkoi kun Epilä-Seuran, Kurpitsatalon ja Ystäväkylän väki kokoontui Pispalan Pulterilla. Viime kesäkuussa Mikkolan Navetan väki Luopioisista oli vierailemassa Epilässä ja Pispalassa. Nyt vastavierailuna suuntasimme kimppakyydeillä kylään Luopioisiin.

Saavuimme Mikkolan navetalle, jossa puheenjohtaja Seppo Kääriäinen otti meidät vastaan ja esitteli Mikkolan Navetan tilat. Tiloissa toimii muun muassa Aitopajan myymälä, jossa on myynnissä Luopioisten pienyrittäjien, lähinnä käsityöläisten tuotteita, kahvila, Navettagalleria sekä taidelainaamo Kurkistus. Navetalla pidetään myös Valkeakosken opiston kursseja ja erilaisia luentoja. Syksyllä muun muassa nähdään kolmena lauantaina maaseutu-aiheisia elokuvia, joissa keskustelemassa myös elokuvien ohjaajat.

Tutustumassa ViherUtopiaan

 

 

 

Mikkolan Navetan väki toivotti meidät tervetulleeksi kahvin ja herkullisten munkkien siivittämänä. Luopioisten, Kukkian ja Mikkolan Navetan esittelyn jälkeen suuntasimme kohti ViherUtopiaa. ViherUtopia on uudenlainen kolmen asuintalon asunto-osakeyhtiö, jonka ideana on yhdistää rivi- ja omakotiasumisen parhaat puolet. Rakentamisessa on otettu vahvasti huomioon myös luonto ja energiatehokkuus. Pääsimme tutustumaan taloihin, joista yhdessä Seppo Kääriäinen asustaa yhdessä Mirjami Vallin kanssa. Kaksi taloista on vielä tyhjillään.

Tunnelmallinen lounas Rajalan kämpällä

 

Matka jatkui kohti Laipanmaan kaunista luontoa. Osa Mikkolan Navetan porukasta oli vanhalla Rajalan kämpälle meitä vastassa, jossa he olivat valmistaneet meille kevyen lounaan. Herkullinen sienikeitto lämmitti mukavasti samalla kun Seppo Rinne kertoi meille vuonna 1946 rakennetusta entisestä metsätyömiesten asumuksesta sekä kämpän viimeisestä vakituisesta asukkaasta Rajalan erakkona tunnetusta Nestori Hanhikoskesta. Vatsat tyytyväisinä lähdimme sienimetsälle.

Päätöskahvit Verkkojärven laavulla

Syksyinen sää ei olisi meitä voinut paremmin suosia, sillä vettä ei tullut retkemme aikana pisaraakaan ja aurinkokin välillä pilkisti syksyn kellastamien lehtien välistä. Sienionni oli toisilla parempi kuin toisilla, mutta ainakin sää oli kaunis syksyiselle metsäretkelle. Retken pääte oli Verkkojärven laavulla, jossa kahvi valmistui pannussa nuotion yllä. Retkeilijät vertailivat saaliitaan ja tunnistivat sieniä kahvia odotellessa. Seppo Rinne kertoi Verkkojärven laavun historiasta ja Verkkojärven viimeisestä torpparista, legendaarisesta Matista, jonka mukaan laavu on nimetty.

Retkipäivä oli kaikin puolin oikein onnistunut ja kaupunkilaiset lähtivät takaisin kohti Tamperetta saaliinaan sieniä ja hyvä mieli. Jäivät yhdistykset kehittelemään jatkoyhteistyötäkin mahdollisesti keväisenä retkenä Kukkian kauniiseen luonnonympäristöön.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.