Lähiruoka

Lähiruoka on löytänyt tiensä toden teolla niin pöytäkeskustelujen aiheeksi kuin ihmisten ruokapöytiinkin viimeisten parin vuoden aikana. Ystäväkylä-hanke haluaa osaltaan tukea trendiä ja nostaa esiin hyviä tuottajia ja toimijoita toimintansa ohessa.

Suojärven Suklaatila

Ylöjärven Mutalan kylässä valmistuu käsintehdyt kotimaisilla mauilla maustetut suklaaherkut. Pitkäaikainen harrastus muuttui unelma-ammatiksi kun Tomi ja Katja Järvenpää muuntivat satavuotiaan sukutilan vanhan navetan suklaan valtakunnaksi. Lähtökohtana tuotteille isäntäpariskunta kertoo kotimaisuuden ja luonnonmukaisuuden. Suomalainen maaseutu näkyykin sekä tuotteiden raaka-aineissa että mauissa.

Lähituotteiden kasvavaan kysyntään Suojärven Suklaatila on perustanut Kylätori.fi:n, josta kuluttajan on helppo löytää eri tilojen tuotteita. Tuotteita saa Suojärven tilan maalaispuodista sekä kotiinkuljetettuna kerran viikossa.

Katso lisää: Suojärven Suklaatila                           Makua maalta

Ahlman

Ahlmanin koulun säätiön Parasta Pöytään Pirkanmaalta-hankkeen tavoitteena on tuoda pienten paikallisten elintarviketuottajien tuotteet paremmin kuluttajille. Hanke edistää pirkanmaalaisen ruokaketjun tehostamista ja lähiruuan saatavuuden lisäämistä kehittämällä logistiikkaa, markkinointi- ja liiketoiminta osaamista sekä verkostoimalla ketjun eri toimijoita.

Ahlmanin Parasta pöytään Pirkanmaalta -hankkeen sivuilta löydät kätevästi vinkin Pirkanmaan lähituottajista.

Paikallisia, lähiympäristössä, Ahlmanin koululla ja tilalla tuotettuja tuotteita löytää myös Ahlmanin Tilapuodista. Maitobaarista puolestaan voi ostaa tilan omaa käsittelemätöntä maatiaislehmän ja kyytön maitoa. Ahlmanin Kartano, opetusravintola Anna ja opiskelijaravintola Kapusta käyttävät tarjonnassaan mahdollisimman paljon oman tilan tuotteita ja lähiruokaa.

Katso lisää: Ahlman

Kommentointi on suljettu.